Mit csinál egy business coach?

Mit csinál egy business coach?

Egy business coach alapvetően segít az ügyfeleinek megtalálni a helyes utat az üzelti életben, a saját karrierjük építésében a helyes irányt. Egyre növekvő cégeknél, vállalkozásoknál bizony a vezető sokszor már nem tud megfelelően koncentrálni és reagálni az üzleti megmozdulásokra. Ennek számos oka lehet, akár közvetlen vagy közvetett is. A business coach ebben segít megoldást nyújtani, hogy a vezető magabiztosabb legyen a hét minden napján az üzleti életének minden területén, rávilágít a hibákra, hiányosságokra és azokra együtt keresnek megoldást.

Fontos, hogy a jó tréner nem a megoldást mondja el egy-egy szituációra, problémára hanem az ügyfelét rávezeti annak megoldására vagy a megoldáshoz vezető útra. Ez a vezetőnek ösztönzést is ad azon túlmenően, hogy önbizalom növelő is, hogy saját maga talál megoldást a problémáira a coach segítségével. Az ügyfél, ha rendszeresen jár képzésre a business coach-hoz, úgy pár hét után saját magán fogja észrevenni a változást, hogy mennyivel könnyebben talál megoldást a problémákra és mennyivel magabiztosabban tudja azokat kezelni. Ez hosszútávon erősen kihatással van a saját cégére, vállalkozására hiszen objektívebb döntéseket tud hozni.

Egy business coach a nagyvállalatoknál dolgozó alkalmazottaknak is nagy segítség lehet a hétköznapokban. Egy több éve vagy évtizede a cégnél dolgozó alkalmazott bizony sokszor már kiégett, belefásult a munkájába. A business coach jó edzőhöz híven segít neki új motivációkat találni, új kihívásokat keresni. Ebből következően a dolgozó sikeresebb lesz a mindennapokban amiből a cég is profitál.