Ezért altassuk a babát babaöbölben

Ezért altassuk a babát babaöbölben

Minőségi alvás, minőségi babatextillel

Egy kisbabánál az elsődleges dolog és a legfontabb a minőségi alvás, melyet megfelelő kisággyal, babatextilekkel tudunk biztosítani számára. A kezdeti időszakban akár 16-18 órákat is alszik a pici a napközben és éjszaka. Egyhuzamban akár 4-5 órát is, ha nem ébreszti fel az éhes pocakja. Későbbiekben az alvással töltött időszak természetesen alaposan lecsökken. 5 éves kora körül a csemete már beéri 8-10 órás éjszakai alvással, felébredés és napközbeni alvás nélkül. Az alvással töltött órák számából kitűnik, hogy babakorban a napjuk nagy részét szundikálással, pihenéssel töltik a kisgyermekek, melynek tényleg zavartalannak kell lennie, hogy jó kedvűek, vidámak, kipihentek legyenek.

Mivel biztosítsuk a baba zavartalan pihenését?

A kellemes pihenéshez elengedhetetlen a megfelelő kiságy és babatextil, no meg a csend, nyugalom. Tulajdonképpen ezen a hármon múlik az is, hogy mennyire érzi magát jól a baba az ágyában, mennyi időt tölt el ott jó kedélyűen, alvással, és milyen minőségben tud pihenni. De ne csak az alvás idejére gondoljunk. A kiságyban nézelődnek, játszanak is a kicsik sokszor. Mindezt figyelembe véve, a kényelem és a nyugalom fontos, ez mellett a biztonságra is ügyelni kell fokozottan.

Babatextilek és a kiságy kiválasztásánál erre figyeljünk

Olyan babatextilek kellenek egy kiságyba, melyekbe nem gabalyodik bele a pici, nem melegszik túl, de fázni sem fázik. Fontos még a babatextilek minősége, anyaga is, hiszen a baba bőrével érintkeznek közvetlenül. Az anyaguk ne szöszöljön, ne vágja, dörzsölje, irritálja a kis bőrük, ugyanakkor könnyen tisztítható, fertőtleníthető legyen és gyorsan száradjon is meg, tisztítás után. Ne tudjon elmászni, elmozogni az ágynemű, kellemetlenséget okozva a babának, felgyűrődve, esetleg fulladást okozva. Az is fontos, hogy ne szorulhasson a babának a kis keze, lába, kobakja a rácsokba, védje ettől is a babaágynemű. A kiságynál pedig figyeljünk a rácsok távolságára, a magasság állíthatóságára, a szivacs megfelelő keménységére is, azaz a biztonságra legfőképpen.

Fontos, milyen minőségű az ágy és az ágynemű, amiben a legféltettebb kincsünk alszik. A babafészek a fentebb felsorolt, fontos tulajdonságokkal mind rendelkezik. Ráadásul az anyaméhben eltöltött időre emlékezteti a picit.

Babafészek és az előnyei

Tulajdonképpen egy peremmel rendelkező, öblös kialakítású, mini ágyacska a babafészek, babaöböl, mely körbeöleli, melengeti, óvja, megtartja a babát. Betehető a babaágyba, de stabil helyen, rácsos ágy nélkül, ágyként is funkcionálhat.

A babafészekből nem tud elmászni vagy kimászni. Azért is jó, mert nem ébred meg saját mozgására álmából a pici, hiszen tartja a babafészek. Nem tud elfordulni sem benne, sem beszorulni a rácsok közé ezáltal. Könnyen magunkkal tudjuk vinni bárhová, így a baba mindenhol tud egy jót aludni a megszokott környezetében, a babaöbölben. Napközben nézelődésre is alkalmas hely a picinek, így meglehetősen sokrétű a babafészek felhasználása. Játszhat, nézelődhet benne gondtalanul. Könnyen tisztítható, baleset esetén. A fonott változat pedig nagyon mutatós, bármilyen babaszoba méltó éke lehet.

Egy kiemelkedően jó minőségű, fonott babafészek hatalmas segítség, könnyebbség lehet a szülőknek. Így biztosan tudhatják, hogy míg a pici abban pihen, jót alszik, kényelemben van, melegben és biztonságban is.