Az Alfa Romeo története 1910-2010, Takács Ákos könyv bemutatása

Az Alfa Romeo története 1910-2010, Takács Ákos könyv bemutatása

A legendák velünk élnek.

Miért is jó alfásnak lenni? Mert lehet bármilyen új autód, ÉRZED, az Alfád minden porcikáját áthatja a legendás múltja, a tervezőmérnökök márka iránti szeretete. Ez VAN! Rabja vagy, és nem tudsz mit tenni. A VÍRUS megfertőzött, és nem menekülsz. Vágysz Rá, mintha kábítószer lenne. Élvezed, hogy szíved hevesebben vér, és még büszke is vagy rá.

Behunyod a szemed egy pillanatra, s emlékeid sugarán átszáguld egy Alfa 159 a monzai versenypálya célvonalán. Fekete-fehér a kép, talán egy kicsit poros is, de a kockás zászló alatt lepereg a győzedelmes célfotó.

A következő pillanatban már egy Alfa 155 V6 hörög a boxutcában, és alig bír magával, hogy ismét a versenypályára ugorjon, majd az Alfa 156-osok pilótái, Giovanardi és Larini öntik rád a pezsgőt a győzelmi dobogó legfelső fokáról.

Sportos kedvedben Dynamic-ba kapcsolsz, és felébreszted a sárkányt, majd a hátán repülsz, felülemelkedve a középszerűség szürkeségén és egyhangúságán. Róhatod az utakat egy 6C 1750 utasaként, vagy vezetheted a legmodernebb Giuliettát, nem változott semmi, ott ülnek melletted az Alfa Romeo mérnökeinek, formatervezőinek, tesztpilótáinak, versenyzőinek legendás alakjai. Érzed a mindent körülvevő odaadó rajongást, az Alfa Romeóban rejlő titkot: a 100 éves történetében rejlő összes küzdelmet és sikert.

A Legendák Velünk Élnek, még az Álmainkba is.

A 2011-ben megjelent 526 oldalas, cérnafűzött könyv megvásárolható többek között a Libri könyváruházban is. Kiadja az A.R.C. Trading Bt.