Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

A Gyerekek Kétszer Születnek

Somogyi Tóth Sándor - A GYEREKEK KÉTSZER SZÜLETNEK könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

3000 Ft
- 24%
Kedvezmény: 717 Ft | +114p
2283 Ft
Egységár: 2 283 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 1 125 Ft | 150p
2 825 Ft Kosárba Kosár
A szerző író, pedagógus, forgatókönyv-író volt, idén lenne kilencven éves. Nagy íróink méltatták munkásságát, nem véletlenül: messze meghaladta korát az életvezetéssel kapcsolatos gondolataival. Híres regénye (Próféta voltál szívem) az elsők között fedte fel a "fényes szelek" nemzedékének belső válságát. A kamasz fiúk világát, a felnőtt világhoz való viszonyukat ábrázolja számos művében pedagógiai célzattal. Jelen ifjúsági regényének főhőse is egy tizenkét éves serdülő fiú, aki sikeresen vívja meg harcát az önmegvalósításért, s ezáltal történik meg, hogy másodszor is megszületik. Munkáit több nyelvre lefordították, e regényét legutóbb 1984-ben litvánra.
Tulajdonságok
Szerző SOMOGYI TÓTH SÁNDOR
Év 2013
Súly 0

A GYEREKEK KÉTSZER SZÜLETNEK könyv kiadója: KAIROSZ KIADÓ

Vélemények a(z) A GYEREKEK KÉTSZER SZÜLETNEK könyvről

Anyám könnyű álmot ígér

Sütő András könyvének keretét a Mezőség egyik falujában, Pusztakamaráson, a szüleinek otthonában készült feljegyzések adják, s ebben a keretben egy egész korszak - az ötvenes és hatvanas évek - társadalmi és emberi változásai megnyilatkoznak, nemcsak helyi érvénnyel, hanem országos, sőt európai távlatban.
A könyv műfaji meghatározása nem könnyű, sőt alighanem lehetetlen; szociográfia, emlékirat és regény egyszerre: lírai följegyzések, családi levelek és baráti beszélgetések, visszaemlékezések, anekdotaszerű történetek váltakoznak bennük, ellenpontozott szerkezeti elrendezésben; mégis, lazának látszó szerkezete ellenére is, az egész romániai magyar társadalmat átfogóan ábrázoló, a valóságot meggyőző erővel, hitelesen tükröző, költőien ihletett regény elsősorban. Nyelve tömör, gazdag, a népnyelv leleményeit, szókincsét értően hasznosítja.
Sütő András regényét a legújabb kori magyar irodalom legjelentősebb alkotásai között tartják számon, könyvének Magyarországi fogadtatása - mind az olvasóközönség, mind a kritika részéről - valóságos diadalmenet volt.