Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Végzet, Sors, Szabad Akarat

Feldmár András, Popper Péter, Ranschburg Jenő - Végzet, sors, szabad akarat könyv értékelése:

Nem kapható
980 Ft
- 15%
Kedvezmény: 147 Ft | +41p

Utolsó ár:

833 Ft
Egységár: 833 Ft/db
Talán az ember leginkább izgató kérdéshez nyúlt hozzá a legutóbbi Mesterkurzus előadás-sorozata. Ki ne töprengett volna már azon, hogy van-e sorsa, végzete - vagy csak a véletlenek játéka az egész élet? Mondhatjuk-e valamire, hogy "így volt megírva!" - vajon ki írta meg? -, hivatkozhat-e a hívő az égiek akaratára, az alvilág cselvetéseire? S e kérdések mögött ott lappang a felelősség önmagunkért - vagy annak elhárítása; hajlamunk a bűnbak-keresésre, vagy arra, hogy az "objektív körülményeket" vádoljuk kudarcainkért.
A történelemről beszélgetve el szoktuk vetni a "mi lett volna, ha?" kérdést, mint tudománytalan feltételezést. És a saját személyes életünkben? Érdemes-e utólag eltöprengeni döntéseinken és választásainkon? Nem tévesztjük-e össze a külsőleg megvalósíthatót a belsőleg lehetségessel? Vagyis, végső soron, volt- módunk másképp cselekedni, mint ahogy cselekedtünk? Igaza van-e Senecának, a nagy sztoikus filozófusnak abban, hogy vezetik a végzetek azt, aki hagyja, hogy vezessék, aki nem hagyja, azt vonszolják! Vagyis ugyanoda jut, de vonszolódás közben jól összetöri magát.
Ezekről a végső kérdésekről, az akarat és a cselekvés szabadságáról, a sorsunk alakulását alakító tényezőkről olvashatjuk most el két pszichológus - Ranschburg Jenő és Popper Péter -, s egy Kanadából erre az alkalomra hazatért honfitársunk, az ún. antipszichiátriai irányzathoz tartozó Feldmár András véleményét.
Tulajdonságok
Szerző Ranschburg Jenő; Feldmár András; Popper Péter, dr.
Oldalszám 168
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Sorozat Mesterkurzus - Az élet dolgai
ISSN 1786-2817
Év 2004
Méret 115 x 175 x 10
Súly 120

Végzet, sors, szabad akarat könyv kiadója: InfoMed. Kft.; x Saxum Könyvkiadó Bt.

Vélemények a(z) Végzet, sors, szabad akarat könyvről

Belső tűz - A férfilétről

Mit jelent igazi férfinak lenni gyorsan változó, új kihívásokkal teli világunkban? Csak az önmagát csúcsra járató és végül a csúcsra jutó férfi nevezheti magát boldognak?
Bátor és erőt adó könyvében Sam Keen, a pszichológiában is járatos amerikai filozófus személyes és szakmai tapasztalatait egyaránt felvonultatva tekinti át a hagyományos férfiszerepeket és beavatási rítusokat az őskori vadásztól a harcoson át a vállalkozóig, miközben elemzi azt is, hogy mennyiben jelentenek ezek áldást és mennyiben átkot napjainkban, mi a szerepük a kóros teljesítménykényszer kialakulásában.
Keen szembeszáll a divatos sztereotípiákkal és megmutatja, hogyan találhatunk rá a férfimagatartás olyan formáira, amelyek új irányt jelölhetnek ki. Mély belső utazásra buzdít, az elfojtások helyett őszinte szembesülésre önmagunk fájdalmas és sötét dimenzióival, amelynek eredményeként eljuthatunk az immár szilárd alapokra épülő erényekig.
A kötet nagy teret szentel a szexualitás és a férfi-nő viszony kérdéseinek is. Szembesít a mélyen bennünk élő, megbéklyózó, archetípusos nőképpel, kritikával illeti korunk férfiszexualitásra vonatkozó elvásásait. Bemutatja, hogyan vált mára szinte hadiállapottá a két nem viszonya, és ennek alternatívájaként ötleteket, szempontokat ad a tartós párkapcsolat intimitásának és a családi élet boldogságának megteremtéséhez.