Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Focke Wulf

Alfred Price - FOCKE WULF könyv értékelése:

Nem kapható
3150 Ft
- 23%
Kedvezmény: 724 Ft | +121p

Utolsó ár:

2426 Ft
Egységár: 2 426 Ft/db
Amikor 1941 őszén a németek először vetették be a Focke Wulf Fw 190-est, a szövetségesek megrémültek. Az új német vadászgép gyorsaságban, emelkedésben és zuhanórepülésben is túltett a Spitfire V-ösön, a RAF akkori legjobb vadászrepülőgépén. Utóbbinak csak egyetlen előnye volt a 190-essel szemben: kisebb volt a fordulósugara.Dr.Alfred Price tizenhat éven át szolgált a RAF-nál, ahol az elektronikai hadviselés és a légiharceljárások szakértőjévé vált.
Tulajdonságok
Szerző PRICE, ALFRED
Súly 0

FOCKE WULF könyv kiadója: HAJJA & FIAI KÖNYVKIADÓ KFT.

Vélemények a(z) FOCKE WULF könyvről

Légi háború a Reich felett

A könyv nem csupán egyedülállóan gazdag képanyaga miatt párját ritkító vállalkozás, hanem mert stratégiai, emberi és haditechnikai oldalról egyaránt részleteiben is hitelesen ábrázolja a Németország ege felett 1939 és 1945 között zajló légi háború nagy drámáját.
Újszerű benne, hogy a szerző az eseményeket az összes küzdő fél szempontjából szemléli, méghozzá személyes beszámolókra is támaszkodva, ugyanis számos interjút volt módja készíteni a harcoló felek repülő- és légvédelmi tüzér katonáival a tábornokoktól az őrmesterekig.
Alfred Price a brit légierő tisztjeként remek érzékkel világítja meg az alkalmazott haditechnikai eszközök, a stratégia és a taktika egymásra hatását, valamint az emberi tényező szerepét.