Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Beszélgetések Feldmár Andrással, A Tudatállapotok Szivárványa Szerzőjével

Feldmár András, Geréb Ágnes, Karátson Gábor - Beszélgetések Feldmár Andrással, A tudatállapotok szivárványa szerzőjével könyv értékelése:

Nem kapható
2480 Ft
- 15%
Kedvezmény: 372 Ft | +105p

Utolsó ár:

2108 Ft
Egységár: 2 108 Ft/db
"Pontosan ma tíz éve kezdtem azt az előadás-sorozatot a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen, amiből A tudatállapotok szivárványa című könyv fakadt 1997, illetve 1998-ban. Én megöregedtem, de szerintem a könyv mondanivalója nem. Most is érvényes minden, amit akkor mondtam, sőt, az elmúlt tíz év tapasztalatai egyértelműen meggyőztek arról, hogy álláspontom ma is figyelemre méltó. Az egyetemi oktatás a pszichológia és pszichiátria tanszékein, világszerte, ma is, hasznavehetetlen, hamis és unalmas. Dogmatikus imperializmus vakítja és bénítja a lélektannal foglalkozók gondolkodását, és ebből eredően, sajnos, a praxisát is..."
Tulajdonságok
Szerző Karátson Gábor; Geréb Ágnes; Feldmár András
Oldalszám 240
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Év 2003
Méret 140 x 195 x 13
Súly 270

Beszélgetések Feldmár Andrással, A tudatállapotok szivárványa szerzőjével könyv kiadója: KönyvFakasztó Kiadó

Vélemények a(z) Beszélgetések Feldmár Andrással, A tudatállapotok szivárványa szerzőjével könyvről

Belső tűz - A férfilétről

Mit jelent igazi férfinak lenni gyorsan változó, új kihívásokkal teli világunkban? Csak az önmagát csúcsra járató és végül a csúcsra jutó férfi nevezheti magát boldognak?
Bátor és erőt adó könyvében Sam Keen, a pszichológiában is járatos amerikai filozófus személyes és szakmai tapasztalatait egyaránt felvonultatva tekinti át a hagyományos férfiszerepeket és beavatási rítusokat az őskori vadásztól a harcoson át a vállalkozóig, miközben elemzi azt is, hogy mennyiben jelentenek ezek áldást és mennyiben átkot napjainkban, mi a szerepük a kóros teljesítménykényszer kialakulásában.
Keen szembeszáll a divatos sztereotípiákkal és megmutatja, hogyan találhatunk rá a férfimagatartás olyan formáira, amelyek új irányt jelölhetnek ki. Mély belső utazásra buzdít, az elfojtások helyett őszinte szembesülésre önmagunk fájdalmas és sötét dimenzióival, amelynek eredményeként eljuthatunk az immár szilárd alapokra épülő erényekig.
A kötet nagy teret szentel a szexualitás és a férfi-nő viszony kérdéseinek is. Szembesít a mélyen bennünk élő, megbéklyózó, archetípusos nőképpel, kritikával illeti korunk férfiszexualitásra vonatkozó elvásásait. Bemutatja, hogyan vált mára szinte hadiállapottá a két nem viszonya, és ennek alternatívájaként ötleteket, szempontokat ad a tartós párkapcsolat intimitásának és a családi élet boldogságának megteremtéséhez.