Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Rettenetes Vlagyimir

Kácsor Zsolt - RETTENETES VLAGYIMIR könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

2600 Ft
- 23%
Kedvezmény: 598 Ft | +100p
2002 Ft
Egységár: 2 002 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 1 006 Ft | 136p
2 544 Ft Kosárba Kosár
Boka, Szebenincs, Wendauer. Ismerős nevek? Kik ők? A Pál utcai fiúk, akik megérik az ötvenes éveket? Harcolnak az ötvenhatos forradalomban, az örök-grundon? És mi történik velük, a vörösingesekkel? Kácsor Zsolt regénye nemcsak ezekre a kérdésekre ad választ, hanem – szerencsére – több is ennél: letehetetlen olvasmány.
Tulajdonságok
Szerző KÁCSOR ZSOLT
Év 2012
Súly 0

RETTENETES VLAGYIMIR könyv kiadója: PESTI KALLIGRAM KFT.

Vélemények a(z) RETTENETES VLAGYIMIR könyvről

Anyám könnyű álmot ígér

Sütő András könyvének keretét a Mezőség egyik falujában, Pusztakamaráson, a szüleinek otthonában készült feljegyzések adják, s ebben a keretben egy egész korszak - az ötvenes és hatvanas évek - társadalmi és emberi változásai megnyilatkoznak, nemcsak helyi érvénnyel, hanem országos, sőt európai távlatban.
A könyv műfaji meghatározása nem könnyű, sőt alighanem lehetetlen; szociográfia, emlékirat és regény egyszerre: lírai följegyzések, családi levelek és baráti beszélgetések, visszaemlékezések, anekdotaszerű történetek váltakoznak bennük, ellenpontozott szerkezeti elrendezésben; mégis, lazának látszó szerkezete ellenére is, az egész romániai magyar társadalmat átfogóan ábrázoló, a valóságot meggyőző erővel, hitelesen tükröző, költőien ihletett regény elsősorban. Nyelve tömör, gazdag, a népnyelv leleményeit, szókincsét értően hasznosítja.
Sütő András regényét a legújabb kori magyar irodalom legjelentősebb alkotásai között tartják számon, könyvének Magyarországi fogadtatása - mind az olvasóközönség, mind a kritika részéről - valóságos diadalmenet volt.