Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Karinthy, A Városi Gerilla

Fráter Zoltán - Karinthy, a városi gerilla könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

2900 Ft
- 23%
Kedvezmény: 667 Ft | +111p
2233 Ft
Egységár: 2 233 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 1 524 Ft | 222p
4 276 Ft Kosárba Kosár
Karinthy Frigyes egy egész életén át játszott avantgárd előadás részeként volt színész, konferanszié, rendező, bűvész, feltaláló, amatőr filmsztár és repülő riporter, a tudomány és a technika szószólója, az interjúkban megannyi szerepet alakító, felforgató nyilatkozó. Fráter Zoltán új kötete Karinthyt a gondolatszabadságáért harcoló városi gerillának és világirodalmi példákon edzett akcióművésznek láttatja, miközben értelmezi a vele készült beszélgetéseket, közreadja a gerillaharcmodorral kapcsolatos kis híreket, tudósításokat. A lapokban szétszórt alkalmi válaszokból pedig nemcsak komoly véleményben, de humorban is gazdag mennyei riport bontakozik ki, ügyelve Karinthy minden szavára.
Tulajdonságok
Oldalszám 300
Szerző Fráter Zoltán
Hosszú név Karinthy, a városi gerilla
Kötés KARTONÁLT RAGASZTÓKÖTÉS VISSZAHAJLÓ FÜLLEL
Szállítási idő 1-1
Év 2013
Súly 0

Karinthy, a városi gerilla könyv kiadója: Holnap Kiadó

Vélemények a(z) Karinthy, a városi gerilla könyvről

Hagyomány, hatás, iszony

"Hogyan kellene élni? Önmagunkban őrzött, jobbik énünkhöz méltón, kifelé, vagy a világból csak átszűrt hatásokat engedve magunkhoz, befelé?
Talán úgy kellene élni, véltem egykor, mint aj ó öreg Thomas de Quincey, a vén ópiumevő, mély völgyben, kis, fehér falú házban, amely körül mindig virágzik valami, télen pedig, a legfagyosabb, legdermesztőbb zimankó idején, jól befűtött kandalló mellett, hangulatfényben üldögélve, a tűztér előtt süppedező szőnyeg, csukott zsaluk, a földig érő, súlyos függönyök széles ráncokban terülnek szét a padlón. A boldogság, úgy képzeltem, teástálcával lép be szobám ajtaján, hozza a kosztolányis "rubin-teát és sárga páragőzt", a szellemi ember legkedvesebb italát. Thomas de Quincey, saját bevallása szerint, este nyolctól reggel négyig egyfolytában teázott, ezt különösen vonzónak találtam." (a Szerző)