Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Sasok Harcban

Földi Pál - Sasok harcban könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

799 Ft
- 21%
Kedvezmény: 170 Ft | +31p
629 Ft
Egységár: 629 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 472 Ft | 61p
1 126 Ft Kosárba Kosár
Az ejtőernyős csapatok minden hadseregben az elitet jelentik. Általában ott vetik be őket, ahol a harchelyzet különösen kritikus, és nekik meg kell oldaniuk a megoldhatatlant.
Így volt ez a második világháborús német ejtőernyős vadászok, a legendás Fallaschirmjagerek esetében is. Az ellenség által csak zöld ördögöknek nevezett német ejtőernyős egységek a német hadsereg szeme fénye voltak. Különlegesen kiképzett végletekig fanatizált csapat volt. Életkorukat tekintve fiatalok, katonai tapasztalataikat mérlegelve öregek.
Legmaradandóbb harccselekményük azonban Kréta elfoglalása, és Monte Cassino legendás védelme volt. Később bármi is történt velük, mindent ehhez a két fantasztikus harccselekményhez mértek. Erről a két legendába illő harcműveletről szól ez a könyv.
Tulajdonságok
Szerző Földi Pál
Oldalszám 160
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Alcím Német ejtőernyős vadászok Krétán és Monte Cassinonál
Sorozat Második Világháború
Év 2014
Méret 120 x 200 x 11
Súly 120

Sasok harcban könyv kiadója: Csengőkert Könyvkiadó

Vélemények a(z) Sasok harcban könyvről

LILIOM ÉS KARD

"Az Anjou uralkodóház a középkorban egész Európának adott királyokat, hercegeket, fenséges feleségeket. Némi Árpád-vér kapcsán így hozzánk is eljutott ez a viharos múltú, sokszínű (jó és rossz vérű) történelmi család néhány sarja.Nekünk szerencsénk volt, hiszen úgy Károly Róbert, mint fia a Nagynak nevezett I. Lajos bekerült a magyar történelem arany betűkkel írott Pantheonjába.Károly Róbert vaskézzel teremtett rendet az Árpád-ház kihalása utáni országos zűrzavarban, fia pedig, a hanyatló lovagkor utolsó nagy egyénisége, és hazánkban a reneszánsz megteremtője. Tiszteletet parancsoló, erős országot hozott létre, amelynek szükséges hódítások révén három tenger mosta partjait.Mindkét Anjou kemény, de igazságos uralkodó volt, ha kellett diplomáciával, ha kellett fegyverrel védték meg az ország érdekeit. Napjainkban, a jól funkcionáló „Visegrádi négyek” politikai alapját Károly Róbert rakta le.Hazánk Anjou lányai is kiemelkedő személyiségek voltak, királynőt adtak Mária személyében, aki saj