Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Elárulva És Meggyalázva

Földi Pál - Elárulva és meggyalázva könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

799 Ft
- 15%
Kedvezmény: 120 Ft | +33p
679 Ft
Egységár: 679 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 422 Ft | 63p
1 176 Ft Kosárba Kosár
Erdély! Ez a szó, ez a "földrajzi fogalom" megdobogtatja ma is minden igaz magyar ember szívét.
Erdély már Attila király idejétől fogva a miénk, és az is marad. Erdély titokzatos föld, a csodák birodalma. Rejtelmes tartomány, nagy rengeteg erdők, hatalmas hegyek, magas havas ormok, amelyek fölött, még néha megjelenik és ott kereng a Turul.
Erdély többet jelent egymillió ott élő magyarnál, százszor, ezer, ezerszer többet ezen kicsiny országrész minden fájánál, sójánál, aranyánál és egyéb kincsénél. Erdély a több mint ezeréves magyar história, a magyar nemzeti hagyományok, a magyar költészet ihletet adó, megszentelt helye, Itt tisztább a magyar, magyarabb a szó, mélyebb a magyar hazafiság, mint máshol. Erdély adta a magyarságnak Saroltot, Szent István édesanyját, a Hunyadiakat, Báthory és Bocskai Istvánt, Bethlen Gábort, a Rákócziakat, Andrássyakat és a Tiszákat. És adta azt az utolsó csapatot is, amely az első világháború vereségét követően is tovább harcolt az ezeréves határokért.
Ez a méltatlanul elfeledett, majd a marxista történészek által lehazaárulózott kis fegyveres erő, amely nem hagyta magát lefegyverezni sem Károlyi Mihálytól, sem Kun Bélától, az erdélyi magyarok egy hős alakulata, a Székely Hadosztály volt.
Előttük tiszteleg ez az írás.
Tulajdonságok
Szerző Földi Pál
Oldalszám 216
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Alcím A székely hadosztály és dandár története
Év 2013
Méret 120 x 200 x 15
Súly 150

Elárulva és meggyalázva könyv kiadója: Huszár Kiadó

Vélemények a(z) Elárulva és meggyalázva könyvről

LILIOM ÉS KARD

"Az Anjou uralkodóház a középkorban egész Európának adott királyokat, hercegeket, fenséges feleségeket. Némi Árpád-vér kapcsán így hozzánk is eljutott ez a viharos múltú, sokszínű (jó és rossz vérű) történelmi család néhány sarja.Nekünk szerencsénk volt, hiszen úgy Károly Róbert, mint fia a Nagynak nevezett I. Lajos bekerült a magyar történelem arany betűkkel írott Pantheonjába.Károly Róbert vaskézzel teremtett rendet az Árpád-ház kihalása utáni országos zűrzavarban, fia pedig, a hanyatló lovagkor utolsó nagy egyénisége, és hazánkban a reneszánsz megteremtője. Tiszteletet parancsoló, erős országot hozott létre, amelynek szükséges hódítások révén három tenger mosta partjait.Mindkét Anjou kemény, de igazságos uralkodó volt, ha kellett diplomáciával, ha kellett fegyverrel védték meg az ország érdekeit. Napjainkban, a jól funkcionáló „Visegrádi négyek” politikai alapját Károly Róbert rakta le.Hazánk Anjou lányai is kiemelkedő személyiségek voltak, királynőt adtak Mária személyében, aki saj