Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Rettenetes Szülők

Windy Dryden, Jack Gordon - Rettenetes szülők könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

1900 Ft
- 21%
Kedvezmény: 403 Ft | +74p
1497 Ft
Egységár: 1 497 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 1 165 Ft | 169p
3 225 Ft Kosárba Kosár
Állandóan kötekednek veled a szüleid? Egyre csak a hibáidat keresik? Folyton azt hallod: csináld ezt, csináld azt? Ha gyorsan véget vetsz egy-egy együttlétnek, hogy szabadulj már az örökös nyaggatástól, ha elveszted a türelmed, és te is fölemeled a hangod a magánéleted védelmében, egyből azt zúdítják a nyakadba, hogy nem figyelsz rájuk, nem szereted őket? Így van? Ha igen, ez a könyv neked szól. Hat fejezete azokat a problémákat öleli fel, melyeket a szülők felnőtt gyermekeiknek okozhatnak. A szerzők gyakorlati példákkal illusztrálva tekintik át a hatékony kapcsolattartás belső gátjainak leküzdését szolgáló módszereket. Egyszersmint ügyesebb érintkezési formák kialakítására tanítanak.
Tulajdonságok
Szerző Dryden, Windy; Gordon, Jack
Oldalszám 148
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Alcím Felnőtt gyermekeknek nehezen kezelhető szülőkről
Sorozat Hétköznapi pszichológia
ISSN 0865-0705
Év 2007
Méret 135 x 197 x 10
Súly 200

Rettenetes szülők könyv kiadója: Park Könyvkiadó

Vélemények a(z) Rettenetes szülők könyvről

Már 100x megmondtam

"Már százszor megmondtam..." - hangzik el nap mint nap sok-sok családban. Vajon mi az oka, hogy a "megoldással" akkor is újra és újra próbálkozunk, ha nyilvánvalóan hasztalan?
Ennek megértéséhez segít hozzá az a sok tapasztalat, mely a világ különböző tájain dolgozó pszichológusok megfigyeléseiből épül lassacskán rendszerré. Ezekből tudjuk, közléseinknek fontos háttérüzenete lehet: szándékot, indulatot, érzelmet rejtenek, s ezt a másik fél - már a kisgyerek is - pontosan érzékeli. Csakhogy mindaddig ő is ilyen kendőzött formában reagál, míg nem kap szavakba öntött eligazítást - és pedig nem a tennivalóiról, hanem a másik érzéseiről, igényeiről.
A pszichológusi tapasztalat szerint minden ép értelmű, egészséges személyiségű ember megtanítható saját, eddig nem vállalt érzelmei felismerésére és megfogalmazására. Ehhez kíván gyakorlati segítséget nyújtani a szerző a kommunikációkutatás, a tranzakcióelemzés és a szociálpszichológia sok fontos eredményének bemutatásával.