Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Az Agy Érzelmi Élete

Davidson, Richard J.; Begley, Sharon - Az agy érzelmi élete könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

3950 Ft
- 23%
Kedvezmény: 908 Ft | +152p
3042 Ft
Egységár: 3 042 Ft/db
Vajon miért van az, hogy egyes emberek nagyon gyorsan helyrerázódnak egy-egy kudarc után, míg másokat sokáig emészt a kétségbeesés? Miért van az, hogy egyesek annyira képesek ráhangolódni másokra, hogy szinte a "veséjükbe látnak", míg mások alig-alig veszik az adást? És miért van az, hogy egyesek szinte mindig feldobottak, mások meg folyton levertek?
Az ismert és elismert agykutató, Richard J. Davidson e kérdések megválaszolására az érzelmeink - eredetük, erejük és képlékenységük - egészen új modelljével állt elő.
Davidson szerint mindannyiunkat hat alapvető "érzelmi stílus" - a rugalmasság, a szemlélet, a társas intuíció, az öntudatosság, a kontextusérzékenység és a figyelem - határoz meg. Az egyéni érzelmi ujjlenyomatunk ezek egyéni mértékeiből áll össze. Az érzelmi stílusok nem puszta fikciók, mindegyik hátterében jól meghatározható agyi aktivitási minta húzódik meg - ezeket Davidson a laikus olvasó számára is jól érthetően mutatja be.
A szerző arra is ajánl stratégiát, hogy az olvasó hogyan ismerje meg a saját érzelmi stílusát - és akár meg is változtassa azt. Davidson felismeréseit nem pusztán a tudományosságra összpontosítva, hanem igen szórakoztató önéletrajzi-tudománytörténeti keretbe ágyazva, mintegy tudományos fejlődés- és kalandregényként tárja az olvasó elé.
Tulajdonságok
Szerző Davidson, Richard J.; Begley, Sharon
Oldalszám 324
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Hosszú név The Emotional Life of Your Brain
Sorozat az elme kerekei
ISSN 2061-2087
Év 2013
Méret 144 x 201 x 16
Súly 350

Az agy érzelmi élete könyv kiadója: Akadémiai Kiadó

Vélemények a(z) Az agy érzelmi élete könyvről

Elszakadás a szülői háztól

Négy író-pszichológus szempontjait ismerhetik meg e kötet olvasói a szülőktől való korai leválás - vagy éppen a túl sokáig tartó erős ragaszkodás - kérdéskörében. A kisgyermek-szülő viszony döntő módon befolyásolhatja egy fiatal egész életét, ezért nem kis dolog, mi történik anya és gyermeke, apa és gyermeke között a születéstől kezdve.