Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Hiszek Egy Istenben, Hiszek Egy Hazában!

Csengei Ágota - Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában! könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

1500 Ft
- 21%
Kedvezmény: 318 Ft | +59p
1182 Ft
Egységár: 1 182 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 1 124 Ft | 173p
3 276 Ft Kosárba Kosár
A hitet a legnehezebb elvenni. Azt nem tudják ellopni, privatizálni, off-shore cégekbe menekíteni, pártkasszába folyatni. Ez a hit a magyarság jövőjének záloga. Ha megnézzük a történelmünket, akkor azt látjuk, hogy amikor a hit táplálta, akkor sikerünk volt, ha nem, akkor kudarcot vallottunk. Híres mondás, hogy "Mohácsig a jellemünk határozta meg a történelmünket, Mohács után pedig a történelem határozza meg a jellemünket." Innen kell felállni, de ehhez valamit először tenni kell. Ki kell tűzni egy olyan célt, amely az egész társadalom, a teljes, egységes magyar nemzet számára érthető. A magyarság akkor fog tudni felemelkedni, és akkor fogja a jövőjét, saját sorsát kezébe venni és szándékai szerint igazítani, ha a célt egyértelműen kijelöljük.
Tulajdonságok
Szerző Csengei Ágota
Oldalszám 136
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Sorozat Miért hiszek?
ISSN 1785-1491
Év 2009
Méret 100 x 165 x 9
Súly 120

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában! könyv kiadója: Kairosz Kiadó

Vélemények a(z) Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában! könyvről

Kit ad Isten?

"Beszélgetőpartnereink jóformán tabukat sem ismerve, sőt esetenként már-már zavarba ejtő nyíltsággal vallanak a legintimebb kérdésekről is. Legyen szó hűségről és megcsalatásról, az Istent is magába foglaló szerelmi háromszögről, válásról és újraházasodásról, természetes családtervezésről és fogamzásgátlásról - itt a való élet tárul fel a maga mélységeivel és magasságaival.
Terítékre kerül hát a hitvesét elhagyó, majd hozzá visszataláló agysebész, és a dumaszínházas fiatalember, aki házasságban nem ismer tréfát. Megismerjük az író özvegyét és a két elhunyt szerelmét is gyászoló színésznőt, de itt van a megtért focista és a monogám házasságban élő huncut szexológus is. A személyes istenkapcsolatra képtelen, ám hívőket megszégyenítően hiteles életet élő internetguru osztja meg velünk profán krédóját, a zsidó hitre tért kortárs festő pedig bevallja, hogy feleségét ma jobban szereti, mint valaha.
Megismerjük a fiatal lelkészpárt, akik szerint család és papi hivatás papíron összeegyeztethetetlen, és egy-egy viharokkal ékesített kapcsolatból megtudjuk, élhet-e szentségi házasságban két művészember.
Kötetünk részben Tolsztoj mondásának igazságát támasztja alá, - részben vitatkozik vele.
Mert beszélgetőpartnereink sorsa egyúttal azt is példázza: egy férfi és egy nő nem csupán nyílegyenes autópályán, hanem mindenféle göröngyös kerülő utakon is megtalálhatja a boldogságot.
Ha ugyan már a zötykölődés közepette nem érkeztek célba." (a Kiadó)