Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Hegyi Őrület

Anatolij Bukrejev - Hegyi őrület könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

3500 Ft
- 23%
Kedvezmény: 805 Ft | +134p
2695 Ft
Egységár: 2 695 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 1 608 Ft | 247p
4 782 Ft Kosárba Kosár
Mi történt valójában 1996 májusában a Mount Everesten? Hegymászó-tragédia soha azelőtt nem kavart annyi érzelmet és indulatot, nem vetett fel oly sok fájó, kínzó kérdést. A csúcstámadás napján sokan tolongtak a hegyen, nehezen haladtak fölfelé a Délkeleti-gerincen, amelyen 1953-ban Edmund Hillary és Tenzing Norgaj elsőként jutott fel a csúcsra. Túl későn indultak vissza, nem vették észre a készülő hóvihar első jeleit...
Aki olvasta Jon Krakauer Ég és jég című könyvét, most új szemszögből követheti végig ugyanazokat az eseményeket. Két könyv, kétféle gondolkodásmód, kétféle válasz ugyanazokra a kérdésekre. S miközben izgatottan követi végig a szereplők sorsát, rá kell döbbennie: aki üzletet akar csinálni az Everest megmászásából, az előbb-utóbb súlyos kérdésekkel szembesül.
A történet alapján 19 év elteltével nagyszabású 3D-mozifilm készült Baltasar Kormákur rendezésében, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley és Josh Brolin főszereplésével.
Tulajdonságok
Szerző Bukrejev, Anatolij; DeWalt, G. Weston
Oldalszám 328
Nyelv magyar
Alcím Az 1996-os Mount Everest-i tragédia
Év 2015
Méret 0 x 0 x 0
Súly 300

Hegyi őrület könyv kiadója: Park Könyvkiadó

Vélemények a(z) Hegyi őrület könyvről

Kiharu, a simbasi Gésa

Vajon mi lehet az oka annak, hogy manapság egyre több könyv és film foglalkozik a gésák titkával? Mitől válik egy gésa olyan különleges valakivé, hogy egy vele eltöltött este akár egy kisebb vagyonba is kerülhet?
Kiharu, korának leghíresebb simbasi gésája annak bemutatására vállalkozott, hogy mit képvisel mai modern világunkban a gésarendszer. Őszintén elmeséli életét a művészet és a prostitúció között, harcát az előítéletekkel szemben. Évekig tanulja a gésák szigorú mesterségét, a táncművészet ősrégi tradícióját, a teaceremóniát, a társalgás művészetét. Megismerhetjük a virágok és fűzfák zárt világát, ahol a művészet és a báj keveredik, s végérvényesen fellebben a fátyol a gésák titokzatos világáról...
Híres gésává válik, aki olyan világhírességeket szórakoztatott, mint Charlie Chaplin, Jean Cocteau, William Randolf Hearts.