Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Állati Őrültségek

BRAITMAN, LAUREL - Állati őrültségek könyv értékelése:

Raktáron

Várható szállítási határidő: 2-5 munkanap

3900 Ft
- 21%
Kedvezmény: 828 Ft | +153p
3072 Ft
Egységár: 3 072 Ft/db
Együtt olcsóbb:
Kedvezmény: 2 006 Ft | 305p
5 844 Ft Kosárba Kosár

Nincs leírás...

Tulajdonságok
Szerző Braitman, Laurel
Oldalszám 348
Kötés cérnafűzött kötött
Nyelv magyar
Alcím Hogyan segítik önmagunk megismerését az ideges kutyák és a kényszeres papagájok
Várható megjelenés 2015.9.30.
Szerző BRAITMAN, LAUREL
Év 2015
Méret 0 x 0 x 0
Súly 400

Állati őrültségek könyv kiadója: Park Könyvkiadó

Vélemények a(z) Állati őrültségek könyvről

Az agy érzelmi élete

Vajon miért van az, hogy egyes emberek nagyon gyorsan helyrerázódnak egy-egy kudarc után, míg másokat sokáig emészt a kétségbeesés? Miért van az, hogy egyesek annyira képesek ráhangolódni másokra, hogy szinte a "veséjükbe látnak", míg mások alig-alig veszik az adást? És miért van az, hogy egyesek szinte mindig feldobottak, mások meg folyton levertek?
Az ismert és elismert agykutató, Richard J. Davidson e kérdések megválaszolására az érzelmeink - eredetük, erejük és képlékenységük - egészen új modelljével állt elő.
Davidson szerint mindannyiunkat hat alapvető "érzelmi stílus" - a rugalmasság, a szemlélet, a társas intuíció, az öntudatosság, a kontextusérzékenység és a figyelem - határoz meg. Az egyéni érzelmi ujjlenyomatunk ezek egyéni mértékeiből áll össze. Az érzelmi stílusok nem puszta fikciók, mindegyik hátterében jól meghatározható agyi aktivitási minta húzódik meg - ezeket Davidson a laikus olvasó számára is jól érthetően mutatja be.
A szerző arra is ajánl stratégiát, hogy az olvasó hogyan ismerje meg a saját érzelmi stílusát - és akár meg is változtassa azt. Davidson felismeréseit nem pusztán a tudományosságra összpontosítva, hanem igen szórakoztató önéletrajzi-tudománytörténeti keretbe ágyazva, mintegy tudományos fejlődés- és kalandregényként tárja az olvasó elé.