Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Intőkönyv

Bächer Iván - INTŐKÖNYV könyv értékelése:

Nem kapható
2097 Ft
- 23%
Kedvezmény: 481 Ft | +80p

Utolsó ár:

1616 Ft
Egységár: 1 616 Ft/db
Igy veszi kezdetét Gold Jenő szocializációja. Be- vagy inkább kilépése a nagyvilágba. Legelőször a Wekerle-telepi óvodába, ahol is Gold Jenő örökre elkötelezett híve lesz mindenféle gyermek- és tanintézménynek, továbbá női lábnak. Na persze a szebbikjének, a szabályos, se nem vékony, se nem vastag, igazi, mutatós női lábnak.Az élet be- és megtanulásának olykor igencsak rögös és fáradtságos útja a későbbiekben az ugyancsak wekerlei családias általános iskolán és az ország egyik legjobb gimnáziumán, többnyári (sic!) táborokon és egynyári szerelmeken át vezet egészen a Magyar Néphadsereg aknavető ütegéig, ahol életre szóló ivászatok és barátságok esnek. És ahonnan végül épségben leszerelvén az író Villonnal együtt elmondhatja magáról:Mindent tudok hát, drága herceg,tudom, mi sápadt, s mi ragyog,tudom, hogy a férgek megesznek,csak azt nem tudom, ki vagyok.Éppen ezért a könyvnek csak egyelőre van vége.
Tulajdonságok
Szerző BACHER IVÁN
Év 2008
Súly 0

INTŐKÖNYV könyv kiadója: ULPIUS-HÁZ KFT.

Vélemények a(z) INTŐKÖNYV könyvről

Megyek Budára

"Mindent a végtelenségig lehet írni, minden kimeríthetetlen: egy csokor virág és egy hatalmas ország, egy szál ember és egy metropolis; mindről egyként lehet írni három kötetes trilógiát és egy flekkes szösszenést.
Újlipótváros jelene és históriája is csak - bocsánat a lopott hasonlatért - egy ilyen feneketlen kút, amelyből az idők végeztéig lehet meregetni a történeteket. Harmincezernyi ember, több ezer ház, üzlet, intézmény, neves és névtelen hely, látható és láthatatlan nevezetesség. Egy-egy nagyobb házmonstrumában nagyközségnyi ember él, akiknek mind-mind egyenkénti élete is kész regény.
Bolond, aki teljességre tör, és én nem vagyok bolond, vagy ha mégis, hát másként. Dehogyis lehet itt mindent megírni, meg se próbálom; szemezgetek csupán, csak arról referálok, ami elém bukkan, amibe belebotlok, vagy amit az orrom alá dugnak barátaim, akikből - hál istennek - bőségesen el vagyok látva itt.
Felírom az elém kerülő dolgokat csak, mint felírónő ősöm, nagyanyám testvére, Lonci néni, a Britannia söntésének koronázatlan királynője, felírom mindazt, ami elém kerül. Ami ma nem jött elő, benn maradt a hűtőben, konyhában, azt ma nem regisztrálom. Majd legközelebb." (Bächer Iván)