Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

Hogyan Kell A Nőkkel Bánni

Bächer Iván - Hogyan kell a nőkkel bánni könyv értékelése:

Nem kapható
3129 Ft
- 21%
Kedvezmény: 664 Ft | +123p

Utolsó ár:

2465 Ft
Egységár: 2 465 Ft/db
Hétfő van, vagyis inkább kedd. Az ember elgondolkozik azon, mi le­gyen. Gondolja, eleget költött a hét végén, szerdáig jó lenne kenyéren, te­jen túl nemigen venni mást. Körbekoslat tehát, mi van, miből lehetne dolgozni, gazdálkodni. Rögtön látja az ember, van egy karfiolja neki. Nem is olyan kicsi. Még múlt csütörtökön vette, és valahogyan nem került rá sor. Kicsit már szürkül, nem nagyon, de azért az nem lehet kérdéses, hogy föl kell most már használni okvetlenül. Lengyelesen főzte a múlt előtti héten, rántani hétvégeken szokott in­kább az ember, a leves valahogy most nem esik jól, s ekkor, különösen miután a fagyasztóból egy karajdarabnak látszó tárgy is kikoppan, ek­kor belobban az ember agyába: Dubarry. Sertésszeletek Dubarry módra. Nem túl bonyolult, nincs sok vesződ­ség vele, s legalábbis lehetősen ehetős. De miközben az ember langyos vízbe vagy mikroba teszi a fagyott húst, majd rózsáira bontja a karfiolt, s fölteszi főni, csak utána böngész egy kicsit ennek a Dubarrynak, akiről csak annyi rémlik fel, hogy XV. Lajos szeretője volt, és e minőségében elég sok katyvaszt csinált. És miközben az ember fölszeli a még kicsit fagyott húst, elég vé­konyra, mert klopfolni aztán nem ajánlatos az ilyet, mert szétreped a szelet. Szóval, közben elgondolkozik azon, hogy ez a nő negyven­hét évet élt, hiszen 1746-ban született és 1793-ban nyakaztatta le Robespierre, akire - jellemző - épp oly büszkék a franciák, mint a fejvesztett grófnéra.
Tulajdonságok
Szerző Bächer Iván
Oldalszám 208
Kötés ragasztott kartonált
Nyelv magyar
Év 2010
Méret 145 x 200 x 12
Súly 260

Hogyan kell a nőkkel bánni könyv kiadója: Fapadoskönyv.hu Kft.

Vélemények a(z) Hogyan kell a nőkkel bánni könyvről

Megyek Budára

"Mindent a végtelenségig lehet írni, minden kimeríthetetlen: egy csokor virág és egy hatalmas ország, egy szál ember és egy metropolis; mindről egyként lehet írni három kötetes trilógiát és egy flekkes szösszenést.
Újlipótváros jelene és históriája is csak - bocsánat a lopott hasonlatért - egy ilyen feneketlen kút, amelyből az idők végeztéig lehet meregetni a történeteket. Harmincezernyi ember, több ezer ház, üzlet, intézmény, neves és névtelen hely, látható és láthatatlan nevezetesség. Egy-egy nagyobb házmonstrumában nagyközségnyi ember él, akiknek mind-mind egyenkénti élete is kész regény.
Bolond, aki teljességre tör, és én nem vagyok bolond, vagy ha mégis, hát másként. Dehogyis lehet itt mindent megírni, meg se próbálom; szemezgetek csupán, csak arról referálok, ami elém bukkan, amibe belebotlok, vagy amit az orrom alá dugnak barátaim, akikből - hál istennek - bőségesen el vagyok látva itt.
Felírom az elém kerülő dolgokat csak, mint felírónő ősöm, nagyanyám testvére, Lonci néni, a Britannia söntésének koronázatlan királynője, felírom mindazt, ami elém kerül. Ami ma nem jött elő, benn maradt a hűtőben, konyhában, azt ma nem regisztrálom. Majd legközelebb." (Bächer Iván)