Kapcsolat: +36.70.252.6866 | kapcsolat@konyvkapu.hu

150 Év

Bächer Iván - 150 év könyv értékelése:

Nem kapható
2940 Ft
- 15%
Kedvezmény: 441 Ft | +124p

Utolsó ár:

2499 Ft
Egységár: 2 499 Ft/db
A szerző ebben a könyvében néhány generáció hagyományaira visszatekintve olyan ételek receptjeit adja közre, melyek többségében ismerős ízeket, hangulatokat elevenítenek fel bennünk.
Tulajdonságok
Szerző Bächer Iván
Oldalszám 152
Kötés spirálkötés
Nyelv magyar
Alcím Megannyi budapesti íz
Év 2006
Méret 190 x 231 x 50
Súly 500

150 év könyv kiadója: Fővárosi Gázművek

Vélemények a(z) 150 év könyvről

Megyek Budára

"Mindent a végtelenségig lehet írni, minden kimeríthetetlen: egy csokor virág és egy hatalmas ország, egy szál ember és egy metropolis; mindről egyként lehet írni három kötetes trilógiát és egy flekkes szösszenést.
Újlipótváros jelene és históriája is csak - bocsánat a lopott hasonlatért - egy ilyen feneketlen kút, amelyből az idők végeztéig lehet meregetni a történeteket. Harmincezernyi ember, több ezer ház, üzlet, intézmény, neves és névtelen hely, látható és láthatatlan nevezetesség. Egy-egy nagyobb házmonstrumában nagyközségnyi ember él, akiknek mind-mind egyenkénti élete is kész regény.
Bolond, aki teljességre tör, és én nem vagyok bolond, vagy ha mégis, hát másként. Dehogyis lehet itt mindent megírni, meg se próbálom; szemezgetek csupán, csak arról referálok, ami elém bukkan, amibe belebotlok, vagy amit az orrom alá dugnak barátaim, akikből - hál istennek - bőségesen el vagyok látva itt.
Felírom az elém kerülő dolgokat csak, mint felírónő ősöm, nagyanyám testvére, Lonci néni, a Britannia söntésének koronázatlan királynője, felírom mindazt, ami elém kerül. Ami ma nem jött elő, benn maradt a hűtőben, konyhában, azt ma nem regisztrálom. Majd legközelebb." (Bächer Iván)